Hej!

De senaste dagarna har bjudit på plusgrader på dagarna vilket betyder att snön sakta börjar smälta bort. Tråkigt tycker vi som har sett hur mycket glädje snön har skapat hos eleverna. Men smältande snö betyder att vi kommer närmare våren och det längtar vi nog alla till. Smältande snö betyder dock slask-väder och många elever som blir blöta så se till att ditt barn har både bra kläder för att vara ute i och kläder att byta om till när de blivit blöta.

I veckan hade vi de första utvecklingssamtalen och även om det inte riktigt är som det brukar så tycker vi pedagoger att det är väldigt trevligt att få prata med er om hur det går för era barn i skolan. Har du inte fått någon tid ännu men kryssat i på lappen att du vill ha telefonsamtal eller digitalt möte så kommer det. Vi vet att vi är ute i sista sekund men det har varit lite strul kring hur de digitala mötena skulle genomföras, nu tror vi dock att vi har hittat en lösning. 🙂

I veckan har vi fortsatt arbeta med uppställning i matematiken. Vi börjar se att många elever har börjat befästa den nya kunskapen, det är dock några som fortfarande behöver öva lite mer därför kommer vi fortsätta med detta även nästa vecka. I svenska har vi arbetat med ordklasserna substantiv och verb. Dessutom har vi arbetat med en skrivuppgift där eleverna skulle beskriva sitt hus om det var gjort av godis. Och wow vad denna uppgift fick eleverna engagerade. Det är så kul att se när de använder sin fantasi. I SO har vi arbetat med faktatexter om mammuten och eleverna har fått öva på att göra presentationer om de olika mammutarna som vi läst om.

Nu är sportlovet nära men vi kämpar på en vecka till!

23/2 Utvecklingssamtal, skolan slutar 13.00

1/3-5/3 Sportlov

Vi önskar er alla en trevlig helg!