Vi hoppas att alla haft ett härligt sportlov fyllt med vila, mycket bokläsande och ännu mera bus. Det har redan gått en hel vecka sen vi kom tillbaka från lovet och wow vad mycket vi lärt oss.

Veckan har framförallt innehållit mycket multiplikation, vilket är det räknesätt som vi fokuserar på nu och de kommande veckorna. Eleverna övar både på multiplikationstabellerna varje morgon samt i matematikboken där vi hittills har gått igenom grunderna och 2:ans tabell. Här ni några minuter över hemma så förhör gärna ditt barn på 2:ans tabell. Vi har märkt att detta är ett arbetsområde som eleverna är mycket förtjusta i och gärna vill visa sina kunskaper i, så det skadar inte om de får glänsa med sina kunskaper hemma. 🙂 I svenska har vi arbetat med dikter. Vi har både lyssnat på dikter, skrivit dikter och haft läsförståelse md fokus på dikter. Även detta kommer vi arbeta med de kommande veckorna.

Den här veckan har ärligt talat varit tuff. I båda klasserna ser vi fler och fler barn som inte följer våra gemensamma klassregler. Elever som glömmer bort att räcka upp handen, stör under lektionerna, springer omkring och leker på lektionerna istället för att sitta på sin plats och arbeta. Vi hoppas att detta endast beror på att eleverna inte riktigt lämnat sportlovet bakom sig och att nästa vecka kommer se annorlunda ut. Vi ber er dock att prata med era barn och påminna dom om hur de ska bete sig i skolan och vikten av att alltid försöka göra sitt allra bästa på lektionerna. Tack på förhand!

Viktigt datum:

29/3-6/4 – Påsklov

Trevlig helg!

Matilda, Tim, Linnéa och Jenny!