Veckan har bjudit oss på soligt och fint väder vilket både elever och vi pedagoger uppskattar mycket. Skönt att ljuset äntligen börjar komma tillbaka och man kan känna våren i luften.

I matematiken har vi fortsatt vårt arbete med multiplikation och vi har under veckan fokuserat på 2:ans, 10:ans och 5:ans multiplikationstabell. Under nästa vecka sker repetition av det vi lärt oss samt en diagnos på kunskaperna eleverna har övat på i sina matteböcker. I svenskan fortsätter vi att öva på att skriva olika typer av dikter. I slutet av den här veckan kommer eleverna att ha övat på att skriva namndikter, känslodikter, färgdikter och bokstavsdikter. Arbetet uppskattas av eleverna och kommer att fortsätta även nästa vecka med nya diktformer.

I No och So håller vi på att börja avsluta vårt tema om sinnen och vårt tema om istiden. Under nästa vecka kommer eleverna ha möjlighet att visa oss pedagoger vilka nya kunskaper de har befäst.

Vi vill även passa på att påminna att alla elever med symptom behöver stanna hemma från skolan. Eleven får komma tillbaka till skolan när denne har varit helt symptomfri i 48 timmar. Rekommendationen från folkhälsomyndigheten är att alla från 6 års ålder ska testa sig vid symptom på covid-19.

29/3-5/4 Påsklov

2/4 Långfredag, fritids stängt