Hej,

Så tokigt det känns att det redan är lov. Det känns knappt som vi har kommit igång ordentligt efter sportlovet som va för 3 veckor sen. Men så är det i år och trots att många elever uttryckte att de skulle sakna skolan så tycker dom nog att det är ganska härligt med lov ändå. 🙂

Som vi skrev förra veckan har eleverna fått visat sina kunskaper i många olika ämnen denna vecka. I matematiken har eleverna gjort de sista sidorna i matteboken som handlar om multiplikation och det är roligt att se att 5:ans, 2:ans och 10:ans multiplikationstabeller sitter hos många elever. Även om de sista sidorna om multiplikation för just dessa tabeller är gjorde kommer vi inte riktigt släppa det riktigt än. Vi kommer fortsätta att varje morgon öva på de olika multiplikationstabellerna så att de riktigt sitter.

I SO har eleverna fått berätta vad de har lärt sig om istiden för oss pedagoger och i NO har vi skrivit prov för att testa kunskaperna om de olika sinnena. Efter påsklovet kommer vi börja med nya arbetsområden och vi är mycket peppade på att starta igång dessa.

Eftersom det snart är påsk som har vi också hunnit med lite påskmys under veckan. Vi har gått på äggjakt både i klassrummet och utomhus och löst olika mattetal. Dessutom har vi målat påskkort och och spelat ett spel där tärningen bestämmer hur eleverna ska måla sina påskägg. Allt detta har varit mycket uppskattat av eleverna!

29/3-5/4 Påsklov

2/4 Långfredag, fritids stängt

5/4 Annandag påsk, fritids stängt

Vi önskar er alla ett mycket härligt påsklov fyllt med sol, värme och bus!