Veckobrev v. 14

Hej allihopa!

Välkomna tillbaka efter påsklovet. Hoppas lovet har bjudit er på bra väder och tid för avkoppling och vila. 

I veckan har vi påbörjat en del nya arbetsområden. Innan påsklovet avslutade vi våra teman med istiden och våra sinnen och nu börjar vi med tema vatten istället. Ett väldigt intressant område där vi har möjlighet att lära oss många olika saker. Vi introducerade temat genom att titta på vatten i olika former. Eleverna fick öva på vad formerna heter och hur de ser ut. Vi har även pratat om var man kan hitta vatten och vad man kan använda vatten till. 

I matematiken har vi börjat att arbeta med division. Men vi lämnar inte multiplikationen riktigt än, utan vi fortsätter att öva på multiplikationstabellerna varje morgon med ett förhör på fredagar. 

Under de kommande veckorna kommer vi att börja med bedömningsstödet som är obligatoriskt för alla elever i årskurs 2. Bedömningsstödet innehåller olika tester både i svenska och i matematik och fungerar som ett underlag för bedömningen av elevernas kunskaper i ämnena. Det ska bli så roligt att se alla utvecklingar eleverna gjort under det här läsåret. 

Vänligen, 

Matilda, Tim, Linnéa och Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *