Första veckan i maj har bjudit oss på allt annat än varmt vårväder. Vi vill påminna om att det är extra viktigt att eleverna har regnkläder veckor som denna. Eller alternativt torra kläder att byta om till.

I matematiken har vi fortsatt att öva på multiplikation med 3:ans tabell och 4:ans tabell och i slutet av veckan har eleverna fått visa vad de lärt sig under de senaste veckorna. Under nästa vecka börjar vi med det nya området “talen 0-1000”. Vi kommer att repetera tiotal och ental och även introducera hundratalen.

I So:n fortsätter vi med vårt nya tema stenåldern. Eleverna har lärt sig massor om hur man levde på den här tiden, vad man åt och hur man bodde. Som en del i temat tittar vi på programserien “Arkeologens dotter” vilket är oerhört uppskattat av eleverna. Vi har hittills fokuserat på den äldre stenåldern, även kallad jägarstenåldern och i slutet av den här veckan introducerar vi den yngre stenåldern, bondestenåldern. Eleverna har under veckan fått göra sina egna runstenar med hjälp av runskrift. Väldigt intressant att få skriva nästan hemliga meddelanden tyckte eleverna!

13/5 RÖD DAG, skola och fritids stängt

14/5 KLÄMDAG, skolan stängd men fritids öppet som vanligt

Vi önskar er en trevlig helg!