Kort vecka vilket också betyder lång helg!

Eftersom det endast var skola tre dagar denna vecka så pausade vi vårt arbete med stenåldern för att lägga all fokus på matematik och svenska. Vi har i matematiken repeterat tiotal och ental och introducerat hundratal. Vi blev glada när vi insåg att många elever befäst kunskapen och ental och tiotal och snabbt kunde anamma hundratalets betydelse. Det nya kapitlet i matteboken heter “talen 0-1000” och det är vad vi kommer fokusera på fram tills sommarlovet. I svenska har vi bland annat börjat arbeta med att läsa och skriva sagor. Vi läste tillsammans en saga i klassen med syfte att hitta huvudperson, problem, hjälpare, lösning och avslut i sagan. Sedan återberättade vi sagan utifrån dessa delar. I veckan har vi också tagit vara på det fina sommarvädret och haft några lektioner lektioner utomhus, vilket varit mycket uppskattat av eleverna.

9/6 – 2A utflykt till naturskolan

10/6 – 2B utflykt till natur skolan