Hej allihopa och välkomna tillbaka!

Nu har den nya terminen dragit igång och vad glada vi blev för att se eleverna tillbaka i tisdags.

Under veckan har de båda klasserna fokuserat mycket på värdegrund. Vi har pratat bland annat om vilka mål eleverna vill arbeta mot nu under vårterminen samt arbetat ur en bok som heter “Gnissel i klassen”. Vi använder boken som underlag för att diskutera kring olika svåra situationer som kan uppstå i skolan. Eleverna har fått samtala utifrån en bild med tillhörande saga. Vi har haft så fina diskussioner i klasserna och eleverna har kommit med många bra förslag för varför vissa situationer uppstår men också hur dessa skulle kunna lösas. Ett väldigt trevligt arbete tycker både pedagoger och elever!

I matematiken har vi repeterat det vi arbetade med innan jullovet och även börjat att arbeta med subtraktion mellan 0-100. I svenskan har vi fortsatt vårt arbete med boken “Resan till skatten” och med läsförståelse.

Vi vill även påminna om att det nu är extra viktigt för eleverna att ha med sin varma kläder till skolan. Många av eleverna vill gärna vara ute och leka i snön och det uppmuntrar vi pedagoger till.  Extrakläder att ha i väskan eller i skolan är också bra om eleverna har med sig.

8/2 Studiedag, skolan stängd

Vi önskar er alla en trevlig helg!