Sommaren och skolavslutning närmar sig med stormsteg! Nu väntar bara tre veckor kvar av vårterminen i årskurs 2 för våra elever.

Denna vecka har vi återupptagit arbetet med stenåldern genom att lära oss mer om den yngre stenåldern, bondestenåldern. I slutet av veckan har vi tränat på att jämföra jägarstenåldern och bondestenåldern både genom att använda en tidslinje och Venndiagram. Eleverna har även fått göra egna stenåldershalsband av lera. Vi tog inspiration från de halsband av djurtänder som människorna hade på den tiden. Eleverna fick själva göra tänder av lera som vi framöver ska trä upp på fina band!

I matematiken arbetar vi fortfarande med hundratal, tiotal och ental. I veckan har vi övat på vilket tal som kommer före och efter inom talområdet 0-1000. Eleverna har även fått öva på att jämföra tal inom detta talområdet. I svenskan fortsätter vårt tema med sagor. Denna vecka har fokus legat på att skapa en saga tillsammans i par. Eleverna fick med hjälp av en tärning och ett arbetsblad skapa en saga tillsammans med huvudperson, plats, problem, hjälpare, lösning och slut. Eleverna både skrev och illustrerade sina sagor. Detta arbete engagerade verkligen eleverna och vilka fina sagor det blev!

8/6 2A utflykt till Naturskolan (OBS se ändrat datum)

10/6 2B utflykt till Naturskolan

11/6 skolavslutning