Veckobrev v. 21

Hej!

Vilket härligt väder som avslutat den här veckan och som det ser ut just nu så ska värmen och solen stanna även nästa vecka, det tycker vi känns mycket härligt!

I veckan har vi avslutat det mycket uppskattade temat stenåldern. Vi har också tittat på det sista avsnittet av arkeologensdotter som handlar om stenåldern. Vi har skrivit faktatexter som jägarstenåldern och bondestenåldern med hjälp av nyckelordDe tre sista kommer vi titta på i början av trean då dessa handlar om bronsåldern och järnåldern som vi kommer arbeta med då.

I svenska har vi börjat skriva våra egna sagor. Vi började med att planera sagan med hjälp av stödord utifrån kategorierna huvudperson, problem, hjälpare, lösning och avslut. Sedan har vi fokuserat på att skriva inledning och problem den här veckan och kommer i nästa vecka fokusera på lösning och avslut. Dessutom övar vi på att skriva sagorna på våra iPads.

I matematik har vi fortsatt med talen 0-1000 men har nu jobbat med de sista sidorna med det den här terminen. Vi kommer pausa det arbetet nu och kommer ta vid det i början av nästa termin. Vi kommer istället arbeta med klockan under matematiklektionerna de två sista veckorna.

Viktiga datum:

8/6 2A utflykt till Naturskolan (OBS se ändrat datum)

10/6 2B utflykt till Naturskolan

11/6 skolavslutning 

Hälsningar

Matilda, Tim, Linnéa och Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *