Nu är sista veckan innan skolavslutningen här!

I veckan som gått har vi fokuserat mycket på ämnena matematik och svenska. I matematiken har vi arbetat med klockan. Eleverna har repeterat hel- och halvtimmar och även lärt sig om klockslagen över heltimme. Nästa vecka kommer vi fortsätta lära oss om de övriga klockslagen. I svenskan har vi fortsatt att skriva på våra sagor. Vinner verkligen vilka framsteg eleverna har gjort i sitt skrivande! I fredags hade vi en heldag med teknik. Vi började dagen med att samtala om vad teknik är och eleverna fick sortera olika föremål utefter kriterierna ”teknik” eller ”inte teknik”. Resten av dagen lärde vi oss att bygga egna kameror. Eleverna fick här repetera vad vi lärt oss om ögat och synen tidigare på terminen. Under nästa vecka får eleverna ta hem sina kameror. En väldigt uppskattad dag av både oss lärare och av alla elever!

Under veckan ska båda klasserna till Naturskolan. 2A på tisdag 8/6 och 2B på torsdag 10/6. Den här dagen börjar klassen klockan 8:00 för att vi sedan ska åka med buss 8:15 ut till Naturskolan. Eleverna får med sig mat från skolan, men de behöver ta med sig en matlåda till skolan några dagar innan. Eleverna behöver ha med sig en frukt/smörgås och en vattenflaska den här dagen. Vi kommer även att vara ute hela dagen så kläder efter väder är att föredra. Vi åker buss tillbaka till skolan vid skoldagens slut.

På fredag är det dags för skolavslutning. Dagen börjar 8:30 och slutar 10:00. De elever som går på fritids går därefter över till fritids medan de andra eleverna går hem. Efter det önskar vi alla ett trevligt sommarlov och så ses vi igen tisdagen 17/8.

8/6 2A utflykt till Naturskolan

10/6 2B utflykt till Naturskolan