Veckobrev v. 35

Hej allihopa!

Senaste veckan har bjudit på ett underbart sensommarväder. Hoppas ni har njutit lika mycket som vi har! Nu är de tre första veckorna i årskurs tre avklarade och vi har senaste veckan verkligen dykt ner i alla våra skolämnen. 

I matematiken har vi avslutat vårt tema om klockan och fortsätter nu med addition och subtraktion inom talområdet 0-1000. Det har varit bra för eleverna att få repetera begreppen ental, tiotal och hundratal. Nästa vecka fokuserar vi på tiotalen och hundratalen ökar och minskar. I svenskan har vi börjat arbeta i vårt nya material “Ben och Koko söker jobb”. Det är fortsättningen på de läromedel vi har haft i årskurs 1 och 2. Eleverna får, veckan innan, läsa kapitlet själva några gånger och sedan göra några övningar kopplade till texten. I början av veckan arbetar vi sedan med kapitlet i våra arbetsböcker. 

I SO-ämnet fortsätter vi där vi lämnade i årskurs 2, alltså i arbetet med forntiden. Vi har i veckan repeterat vad eleverna kommer ihåg från jägarstenåldern och bondestenåldern och sedan fortsatt arbetet med att lära oss om bronsåldern. Det är riktigt kul att se hur engagerade alla elever är i detta temaområde!

Nästa vecka drar vi igång med våra utvecklingssamtal. Utvecklingssamtalen äger rum onsdagen den 8/9 och tisdagen den 14/9. Alla familjer ska vid den här tiden ha blivit erbjudna en dag och tid. Skolan slutar 13.00 dessa dagar. Eleverna har under de senaste veckorna arbetat för att planerna sina egna utvecklingssamtal. Tanken är att eleverna själva håller i samtalet och att vi pedagoger är där för att stötta och svara på eventuella frågor. 

Vi länkar även här till Rektorsbloggen där ni kan läsa mer om de fortsatta restriktionerna gällande Covid-19.

Viktiga datum:

8/9 Utvecklingssamtal, skolan slutar 13.00

14/9 Utvecklingssamtal, skolan slutar 13.00

Hälsningar

Matilda, Tim, Linnéa och Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *