Vad kul att ha träffat flera av er denna vecka och vad duktiga alla elever varit som har genomfört sina utvecklingssamtal. Nästa vecka kommer utvecklingssamtalen fortsätta på tisdagen och vi ser fram emot att träffa alla som vi inte träffade under denna vecka!

I svenska har vi övat på vad adjektiv betyder och att kunna hitta olika adjektiv i en text. Dessutom har vi övat på att skriva faktatext om bronsåldern utifrån förbestämda nyckelord eller stödord. Skrivandet att dessa faktatexter kommer även fortgå under nästkommande vecka.

I so har vi alltså fortsatt arbeta med bronsåldern under veckan. Vi har tex. lärt oss om vad de åt på bronsåldern, vad de hade för kläder och hur de bodde. Dessa kunskaper testades i slutet av veckan genom en tipspromenad utomhus om bronsåldern, som va mycket uppskattad av eleverna. På tipspromenaden prövades både kunskaper om bronsåldern men också samarbetsförmågan tillsammans med en kompis då uppgiften gjordes i mindre grupper.

I bild övade vi förra veckan på att blanda färger och under denna vecka har vi fokuserat på att använda oss av den kunskapen när vi målade en bild föreställande ett barn med ett paraply.

14/9 Utvecklingssamtal, skolan slutar 13.00

Trevlig helg!