Veckobrev v. 39

Hej allihopa!

Nu har vår tre-dagars skolvecka nått sitt slut. Som ni vet har vi lärare haft två studiedagar den här veckan där vi har planerat för fullt för en fortsatt rolig och innehållsrik termin. 

Trots att vi endast har haft skola tre dagar den här veckan har vi ändå hunnit med många spännande saker. Eleverna har bland annat blivit introducerade till matematikbegreppet volym. Eleverna har fått testa på hur mycket vatten som ryms i en deciliter och i en liter. Eleverna har också i par fått testa hur många deciliter det går på en liter och hur många deciliter olika föremål innehåller. Vi har arbetat med volym på flera olika sätt och nästa vecka kommer vi även arbeta med detta i vår matematikbok. 

På fredagen hade vi en heldag med temat programmering. Ett väldigt intressant ämne för både pedagoger och elever. Vi har pratat om vad programmering är och vilka saker i vår omvärld som är programmerade. Eleverna har i par fått programmera en hälsning, lekt robotar och arbetat med olika programmeringsuppdrag på ipad. Kul att se vilka kunskaper eleverna redan har inom detta område 🙂 

tisdag 5/10 åker årskurs 3 till Naturskolan igen. Skoldagen börjar 8:00 och en buss hämtar oss på skolan 8:15. Eleverna ska ha med sig frukt/smörgås och en vattenflaska. Mat får eleverna från skolan, men eleverna måste ta med sig en matlåda till skolan senast måndag 4/10. Vi kommer att spendera dagen utomhus så eleverna behöver ha kläder efter väder

Det här veckobrevet och information om vår utflykt till Naturskolan har också lagts ut på UNIKUM. Gå gärna in och titta där så vi ser att ni nåtts av informationen. Om ni inte har loggat in än på UNIKUM är det här ett perfekt tillfälle att göra det. Har ni några problem eller funderingar gällande UNIKUM får ni gärna höra av er. 

Viktiga datum:

5/10  Naturskolan, skolan börjar 8.00

Hälsningar

Matilda, Tim, Linnéa och Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *