Veckobrev v. 4

Hej allihopa!

Veckan som gått har bjudit oss på riktigt härligt vinterväder med massor av snö och minusgrader. 

Under veckan har vi som sagt börjat arbeta med uppställning i matematiken. Eleverna har klarat detta galant, vilket vi är väldigt stolta över. I slutet av veckan har vi även introducerat uppställning med växling. Vi kommer att fortsätta att arbeta med uppställning med både addition och subtraktion ett bra tag framöver för att verkligen befästa kunskaperna hos eleverna. 

I so och no har vi startat upp våra nya temaområden. I so:n har vi pratat om istiden, vilket intresserade många av eleverna. Eleverna fick höra lite om hur istiden började och om varför isen låg kvar på marken under så många år. Målet i slutet av temaarbetet är att eleverna ska kunna redogöra för de viktigaste delarna ur istiden och början på forntiden. I no:n har vi introducerat begreppet sinnen. Vi har pratat om vilka sinnen vi har och vilka olika sätt man kan använda dem på. Under de kommande veckorna kommer vi att fördjupa oss ännu mer i sinnen, ett i taget.

Angående utvecklingssamtalen som ska äga rum nu i februari kommer era barn att få hem en lapp om det de kommande dagarna. På lappen finns all information om vad som gäller vid samtalen i år. På grund av den rådande situationen kommer samtalen inte att kunna genomföras som vanligt.  

Vi vill även påminna er att svara på skolinspektionens enkät ni fick hem förra veckan. Tack!

Om ditt barn har modersmål kommer här viktig information för er vårdnadshavare att läsa

Viktiga datum:

8/2 Studiedag, skolan stängd

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Vänligen, 

Matilda, Tim, Linnéa och Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *