Veckobrev v. 42

Hej allihopa!

Hoppas ni har det bra i detta höstväder. 

Den här veckan har eleverna börjat att arbeta med uppställning i matteboken igen. Den här gången inom talområdet 0-1000. Vi hade redan tjuvstartat lite med detta arbete redan förra veckan så eleverna var väl förberedda. 

Eleverna har under de senaste veckorna fått lära sig om konstnären Frida Kahlo. På svensklektionerna den här veckan har de fått visa vad de kommer ihåg och lärt sig om henne. Vi har tidigare tagit ut den viktigaste informationen om Frida Kahlo och skapat våra egna stödord om henne. Eleverna använder sig av stödorden för att nu skriva sina egna faktatexter på ipad. 

Vi fortsätter vårt tema med förändringar på NO:n. Klassen har tre uppdrag kvar och har redan nu lärt sig mycket nytt om vatten, blandningar och lösningar. Den här veckan har vi fokuserat mycket på skillnaden mellan blandningar och lösningar och hur man kan separera dessa. Eleverna har fått testa på att filtrera olika blandningar och även sett hur avdunstning kan separera ämnena i en lösning. 

En liten påminnelse kommer här om att vecka 44 är det höstlov för eleverna. Skolan är stängd men fritids är öppet. På måndag 1/11 är fritids dock också stängt då det är studiedag för fritidspersonalen. 

Viktiga datum:

27/10  Naturskolan för 3A (mer information finns på Unikum)

28/10 Naturskolan för 3B (mer information finns på Unikum)

29/10 Utklädningsdag

Hälsningar

Matilda, Tim, Linnéa och Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *