Veckobrev v.46

Hej på er!

Nu har barnboksveckan för det här året nått sitt slut och oj vilka härliga dagar vi har haft. Vi har arbetat med allt som har med barnböcker att göra. Eleverna har fått lyssna på olika sagor och berättelser, fått barnbokstips, haft bok- och bildprat, gjort egna bokmärken, fått delta i invigningen av vårt nyöppnade skolbibliotek och mycket mycket mer!  

Utöver allt arbete kopplat till barnboksveckan så har vi i matematiken fortsatt att arbeta med 10-kompisarna, addition och subtraktion. Några av begreppen som är aktuella just nu är “dubbelt” och “hälften”. Vi har denna vecka inte haft någon veckans bokstav utan helt ägnat oss sagor och böcker. I fredags under öppningen av biblioteket fick eleverna möjlighet att låna med sig bok att ha i klassrummet. Så kul att få se eleverna välja böcker som just de är intresserade av! Vi tror på mycket läsning av eleverna framöver! 

Första läsläxan lämnades in och lästes upp denna vecka. Eleverna har varit duktiga på att både läsa läxan hemma och ta med den tillbaka till skolan igen. Vi vill bara påminna om hur viktigt det är att eleverna tränar på läxan, ju säkrare de är desto bättre kommer det gå i läsningen. En ny läxa delades ut i tisdags och ska tillbakamåndag den 18 november igen. 

Vi vill informera om simning för årskurs 1 på måndag den 25 november. Viktigt att eleverna tar med sig badkläder och handduk denna dag. Många elever har längtat till den här dagen ska komma, roligt tycker vi!

Ett förtydligande om rätt datum och tid för julavslutningen i december. Avslutningen kommer att vara onsdag den 18 december mellan klockan 16.30-17.30. Obligatorisk närvaro för eleverna! Detta år blir det ingen gemensam avslutning för hela skolan utan eleverna är tillsammans med sin lärare i klassrummet och kanske fikar, sjunger och leker någon lek.

Hälsningar, 

Sonja, Safka, Matilda & Liban

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *