Veckan har bjudit oss på kallare vinterväder med mörker och frost. Lite mysigt tycker vi.

Under veckan har eleverna arbetat med det sista i vårt första kapitel i matteboken. Eleverna har övat på addition och subtraktion inom talområdet 0-100. Ett stort fokus under hela kapitlet har legat på begreppen tiotal och ental. Eleverna övar och övar för att begrepp ska sitta. Vi kommer att fortsätta att öva tills alla elever känner sig helt säkra.

I So har eleverna under senaste veckorna övat på vad en samhällsfunktion är och vad ett samhälle behöver för att fungera. Arbetet har avslutats med att eleverna i grupp har fått rita sin egna stad med de samhällsfunktioner gruppen tyckt var viktigast. Ett arbete som uppskattades av eleverna. I No har vi fortsatt arbetet med rymden genom att lära oss planeternas namn, plats i solsystemet och lite viktig fakta om varje planet. Veckan avslutades med att elevernas fick rita sin egna planet och nästa vecka ska eleverna skriva en faktatext om planeten.

Vi vill även informera er om att höstterminen förkortas med 2 dagar. Det betyder att eleverna kommer att ha julavslutning redan den 18/12. Barn- och ungdomsförvaltningen har tagit detta beslut på grund av den rådande situationen med covid-19. Mer information finns att läsa här:

Den här informationen kommer även att skickas med hem i form av ett brev under den kommande veckan. Har ni några frågor angående detta får ni gärna hör av er till oss!

18/12 Skolavslutning

Vi önskar er alla en trevlig helg och glad första advent!