Den här veckan har vi gjort matteprov på det första kapitlet i 2ans matematikbok, något många elever tyckte var spännande och roligt. I det nya kapitlet har vi börjat arbeta med hela tiotal och insett hur viktigt det är att kunna sina tiokamrater som vi övat så mycket på både i ettan och början på tvåan. Det glädjer oss att det sitter hos dom allra flesta och många elever upplevde nog dessa sidor som ganska lätta.

I SO har vi arbetat med kartor och tittat på var vi bor någonstans och pratat om varför vi bor just där vi bor. Eleverna fick söka upp sin adress på google och rita av hur det såg ut på kartan. I NO har vi skrivit faktatexter om våra fantasiplaneter. Eleverna har beskrivit planeternas egenskaper, hur planeterna ser ut och vilken plats den har i solsystemet.

Nu är det bara två veckor kvar tills det är dags för jullov. Eleverna kämpar tappert på trots att många är trötta och att det dessutom pågår en pandemi som gör att vardagen inte riktigt ser ut som vanligt. Vi försöker dock göra allt vi kan för att det ska kännas så mycket som vanligt som det går. Och vi vill passa på att tacka er föräldrar som håller era förkylda barn hemma.

Trevlig helg och glad andra advent!