ännu en vecka som bjudit oss på fantastiskt vinterväder med minusgrader och sol. det är så härligt att se hur alla elever uppskattar och Leker i snön. Även nästa vecka ser ut som att den kommer bjuda på minusgrader, därför vill vi påminna om att det är viktigt att alla barn har varma kläder att ta på sig på rasten. Vi vill även påminna om att ta med extra kläder och framförallt strumpor ifall de skulle bli blöta efter rasterna.

I svenska har vi under en längre tid arbetat mycket med läsförståelse Och det är så roligt att se hur mycket de utvecklas efter varje text som vi har arbetat med. något som vi också kommer fokusera mycket på under den här terminen är att skriva längre texter. Förra veckan skrev vi texter om oss själva och den här veckan har vi skrivit texter om en fantasifigur utifrån frågorna,

I so har vi repeterat vad vi lärt oss från förra veckan och det va många som kom ihåg att det levde mammutar på istiden. Den hör veckan har vi läst faktatext om istiden och svarat på frågor om texten. I no har vi lärt oss mer om ögat och sinnet synen. vi har bland annat tittat på synvillor och tittat på hur pupillen blir större och mindre beroende på hur mycket ljus som når ögat.

Som avslut på veckan åkte vi pulka tillsammans, vilket var mycket uppskattat och roligt! Nästa vecka på Måndag 8/2 är det studiedag. Det betyder att skola och fritids är stängt. Vi ser fram emot att träffa alla elever igen på tisdag den 9/2.

Trevlig helg och njut av det härliga vintervädret!

Viktiga datum

8/2 studiedag – skola och fritids är stängt